Екоинспектори спряха бракониери в резервата „Сребърна“ - ruse.utre.bg

Екоинспектори спряха бракониери в резервата „Сребърна“

30 септември 2017, 17:20 | Русе утре
  • Снимка:
    РИОСВ Русе

Единият избягал, а другият си тръгнал, демонстрирайки арогантно поведение

Охраната на поддържан резерват „Сребърна“ е констатирала незаконен риболов на територията на защитената местност. Нарушението е установено на 28 септември в следобедните часове, в района на южния шлюз.

При извършване на техническа поддръжка на системата за видеонаблюдение в този участък служителите на РИОСВ-Русе са видели двама рибари на надуваема лодка в акваторията на езерото. Незабавно е потърсено съдействие от органите на реда. Единият от нарушителите е избягал, а другият е отказал съдействие и си е тръгнал, демонстрирайки арогантно поведение. Лодката е конфискувана от охраната. От РУ на МВР – Силистра, участък с. Айдемир, е поискано съдействие за установяване самоличността на нарушителите, за да се наложат административно-наказателни мерки. За подобни нарушения Законът за защитените територии предвижда глоба от 500 до 5000 лева за физически лица.

 

Извършването на риболов извън изрично указаните участъци е нарушение на режимите в резервата. Според заповедта на директора на РИОСВ-Русе любителски риболов може да се извършва в светлата част на денонощието в местностите „Пристана“ и „Канаричката“ с една въдица.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета