Академик Григор Велев представя четири книги от труда „История на българите от Македония“ - ruse.utre.bg

Академик Григор Велев представя четири книги от труда „История на българите от Македония“

01 октомври 2017, 12:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

От 17.30 часа на 5.10. в зала „Изкуство“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов“

Академик проф. д-р Григор Велев представя четири книги от десеттомния си труд „История на българите от Македония“ на 5 октомври в Русе  от 17.30 часа в зала „Изкуство“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе.

 

Григор Петров Велев е роден на 22 януари 1935 г. в гр. Хасково. Акад. проф. д-р Григор Велев се занимава активно с политическа публицистика от позициите на модерния градивен национализъм. Публикувал е повече от 160 статии, анализи и коментари, посветени на актуални политически събития в България и чужбина. През 1995 г. оглавява екип от видни български учени за създаване на „Българска национална доктрина“, а през 1997 г. е избран за председател на създадения по негова инициатива „Научен център за българска национална стратегия“. През 2004 г. по негова идея е създаден инициативен комитет за възстановяване на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ), а през 2006 г. на първото Общо събрание на БАНИ е избран за председател.

Акад. проф. д-р Григор Велев е автор на монографиите „Национализмът“, „Диктатура. Терор. Геноцид. Шовинизъм (Фундаменти на комунизма, фашизма, националсоциализма)“, „Българският национализъм и неговото бъдеще“, „Българската национална кауза (1762–2012 г.)“ и на многотомника „История на българите от Македония“ от който до момента са излезли от печат 4 тома.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета