Светлана Ангелова: Промените в Закона за интеграция на хората с увреждания намаляват административната тежест - ruse.utre.bg

Светлана Ангелова: Промените в Закона за интеграция на хората с увреждания намаляват административната тежест

02 октомври 2017, 15:38 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

    Тези с 71 % и повече намалена работоспособност и деца с намалена възможност за социална адаптация имат право на добавка за лекарствени продукти за диетично хранене

Въведено е задължение административният орган служебно да събира информация от други институции

Целта на Закона за изменение и допълнение на Закона за интеграция на хората с увреждания е да намали административната тежест за тези, които подават документи в териториалните поделения на Агенцията за социално подпомагане, каза по време на пресконференция днес народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова.

 

Намален е броят на изискуемите от заявителите документи. Въведено е задължение по отношение на административния орган служебно да събира информация от други институции.

 

Хората с увреждания, които имат 71 % и повече намалена работоспособност и деца с намалена възможност за социална адаптация имат право на добавка за лекарствени продукти за диетично хранене. Досега години наред се изискваше от тях да предоставят удостоверение от общопрактикуващия им лекар. С промените в закона това изискване ще отпадне, добави народният представител.

 

                   

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините