НАП- Русе продава над 1000 дка плодороден чернозем в Дунавската равнина - ruse.utre.bg

НАП- Русе продава над 1000 дка плодороден чернозем в Дунавската равнина

09 октомври 2017, 10:58 | Русе утре
  • Снимка:
    НАП Русе

    Продажбата на крупния масив земи се осъществява от НАП след решение на Варненския апелативен съд, потвърждаващ иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Юзеир Юзеиров

Обявени са 2 търга с тайно наддаване от приходните инспектори в отдел „Продажби“

        Най-голямата продажба от НАП на земеделски земи в страната се предлага този месец от офиса на агенцията в Русе. За над 1000 дка плодороден чернозем в Дунавската равнина са обявени 2 търга с тайно наддаване от приходните инспектори в отдел „Продажби“. Стартовата цена в офертата от средно 300 лв. за декар е неизбежно привличаща за региона, които е сред предпочитаните за селскостопанско производство в България.  Парцелите са в землището на община Попово, като повечето са в близост до съседните  села Берковски, Баба Тонка и  Славяново. В част от земите специално са засадени и вече добре израсли орехови дървета, чиято дървесина е сред най-търсените за стилни мебели у нас и в чужбина. Има и няколко необработвани в последните години парцели. Единият търг е на 16 октомври, а другият на 27 октомври, като подробности за тях има на сайта на НАП www.nap.bg  в раздел „Продажби“.

       Продажбата на крупния масив земи се осъществява от НАП след решение на Варненския апелативен съд, потвърждаващ иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Юзеир Юзеиров, който бе обвинен в пране на пари през 2011 г.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета