Дни на култура, изкуство и образование „Елиас Канети“ - ruse.utre.bg

Дни на култура, изкуство и образование „Елиас Канети“

11 октомври 2017, 12:42 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Започват с изложба на художничката Галина Неделчева и завършват с концерт от 42-та национална Джаз среща

За трета поредна година в Русе ще се проведат Дни на култура, изкуство и образование „Елиас Канети“, които започват  на 12 октомври. В културния календар на събитието са включени изложби, концерти, представяния на книги, кинолектории и спектакли.

Дните започват с изложба на русенската художничка Галина Неделчева и завършват на 18 ноември с концерт от 42-та национална Джаз среща. За любителите на филмовото изкуство, с вход свободен, на 18-ти, 19-ти и 20-ти октомври, Кинолектория „Екранизирани романи“ представя „Трамвай „Желание“, „Самотният бегач на дълги разстояния“ и „Ъндърграунд“, а в Седмицата на испанското кино от 23-ти до 27-ми октомври за любителите ще се излъчат 5 филма. На 30-ти октомври, в голямата зала на Доходно здание ще се състои концерт на певеца и поет Михаил Белчев, с участието на актрисата Кристина Белчева, която е и негова съпруга. На 6-ти ноември, от 18 часа, ще бъдат обявени победителите във фотоконкурса „Запази духа на Русе“ и официално ще бъде открита изложба на номинираните във фоайето на Доходно здание. 11-ти и 12-ти ноември ще са посветени на младите таланти, като в първата вечер ще бъдат представени деца, автори и лауреати в рамките на 10-ти Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“, а във втората ще се проведе младежка дискусия  на тема „Предизвикателства при ползване на българския език в интернет пространството“.

Организатор на „Дни на Канети“ е ОП „Русе арт“ с подкрепата на Община Русе и Фондация „Русе - град на свободния дух“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета