Русенска премиера на книгата на Петър Пунчев „Вие сте тук“ - ruse.utre.bg

Русенска премиера на книгата на Петър Пунчев „Вие сте тук“

11 октомври 2017, 12:49 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

На 12 октомври 2017 г., от 11 часа в зала 2 на Канев център

На 12 октомври 2017 г., от 11 часа в зала 2 на Канев център ще се състои русенската премиера на книгата на Петър Пунчев „Вие сте тук“, събрала пътеписи, очерци, ревюта и илюстрирана с негови снимки. Срещата с русенската публика ще бъде под патронажа на чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, DHC, mult., председател на Общото събрание на Русенския университет.

Иван Гранитски: Петър Пунчев предлага на читателя рядка по своята жанрова специфика книга. В нея ще видим органично преплетени елементи на пътеписа, есето, разказа, публицистичния коментар, беседата и портретните ескизи на ярки и интересни личности, с които Провидението е срещало нашия автор.

Широката публика добре познава Петър Пунчев като известен български радиоводещ и репортер, съосновател на нощния блок на програма "Хоризонт" на БНР и пр. Биографията му е удивително богата за младежката му все още възраст. И това, съчетано с неговия вроден талант на наблюдателност и проницателност, му е позволило да създаде книга, в която ще видим среща на историята, изкуството, политиката, спорта, литературата, географията и пр.

Ако добавим още едно рядка качество - чувството за хумор, ще си обясним защо "Вие сте тук" се чете на един дъх и завладява читателя със своите послания.
Иван ГранитскиКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета