Приключи срокът за участие в X Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” - ruse.utre.bg

Приключи срокът за участие в X Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”

12 октомври 2017, 14:13 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Тази година в конкурса участват над 150 ученици на възраст от 2 до 12 клас

 

 

Приключи срокът за приемане на материали за участие в X Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, организиран от Общински детски център за култура и изкуство – Русе.

Конкурсът се провежда в два раздела: „Литературно творчество” и „Журналистика”, като за поредна година има обявени теми. За първия раздел тя е „Невъзможното щастие” и е посветена на 130-ата годишнина на Димчо Дебелянов, а за втория е „Всичко се състои в нашите задружни сили” и е посветена на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски.

Интересът и тази година е огромен, като доказателство са големия брой участници от цялата страна и техните творби, разпределени в три възрастови групи - от І до ІV, от V до VІІ и от VІІІ до ХІІ клас. Участват млади поети, писатели и журналисти от Русе, Варна, София, Казанлък, Велинград, Пловдив, Търговище, Шумен, Разград, Монтана, Троян, Тервел, Карнобат, Кърджали, Перник, Добрич, Сливен, Тутракан, Кюстендил, Бяла Слатина, Видин, Петрич, Стражица, Провадия и др.

Тази година в конкурса участват над 150 ученици на възраст от 2 до 12 клас, разпределени както следва: в раздел „Литературно творчество“ /поезия и проза/ са над 80 с над 85 творби и в раздел „Журналистика“ индивидуалните участници са 47 с 50 творби и 6 колектива /с над 40 участници/.

Компетентно жури с председател  доц. д-р Руси Русев от РУ „Ангел Кънчев” ще оцени получените творби и ще класира участниците.

Награждаването на отличените млади творци ще бъде в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители, като те ще получат дипломи, плакети и предметни награди, осигурени от спомоществователи. Церемонията и празничният концерт ще се състоят на 28 октомври, от 11:00 ч., в зала „Европа” на Доходно здание.

Входът е свободен.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета