9 младежи управляваха днес Община Русе - ruse.utre.bg
Alternative Media Group

9 младежи управляваха днес Община Русе

12 октомври 2017, 16:25 | Русе утре
 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

  Идеята на кампанията е ученици от цялата страна отново да преживеят един реален работен ден във фирми, държавни и общински институции

 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов връчи на всички мениджъри сертификати за участието им в инициативата

В Община Русе днес управляваха 9 ученици, които се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“ на „Джуниър Ачийвмънт България“. Събитието се организира за 16-и пореден път.

Седем от участниците са ученици в ПГИУ „Елиас Канети“, един в ПМГ „Баба Тонка“ и един е ученик в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил философ“. Те бяха разпределени в ресорите по техните желания: „Устройство на територията”, „Комунални дейности”, „Хуманитарни дейности”, „Европейско развитие“, „Връзки с обществеността“, главен архитект на Община Русе, а един от тях беше Кмет на Общината.

В началото на работния ден учениците се запознаха с дейността на  Община Русе и заеха своите длъжности.

Цветелина Михова от ПГИУ „Елиас Канети“ имаше честта да седне на стола на кмета Пламен Стоилов и да управлява на днешния 12-и октомври.

 Кметът на Община Русе  Пламен Стоилов връчи на всички мениджъри сертификати за участието им в инициативата. „Радвам се, че сте придобили впечатления за работата в администрацията, но всъщност динамиката в нашето ежедневие е много по-голяма. Хората в екипа ми са мотивирани и са част от една работеща администрация. Днешното ви посещение в Община Русе ви дава шанс да си разширите познанията, но най-важното в краткосрочен план е да завършите с отличен успех, защото тогава вие ще сте тези, които ще си избирате работата“, заяви кметът на Община Русе.

Идеята на кампанията е ученици от цялата страна отново да преживеят един реален работен ден във фирми, държавни и общински институции. Освен че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за много от младите хора това преживяване оставя незабравим отпечатък за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация на все по-конкурентния пазар на труда. 

Чрез тази симулативна трудова борса на “Джуниър Ачийвмънт” учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и да оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят проучване на млади

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета