Посланикът на Кувейт посети Русенския университет - ruse.utre.bg

Посланикът на Кувейт посети Русенския университет

19 октомври 2017, 16:24 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Русенският университет няма споразумения с висши училища в Кувейт, но подобен документ дава възможност за програма Еразъм+

 

Извънредният и пълномощен посланик на държавата Кувейт у нас Негово превъзходителство  Якуб Алатики посети Русенския университет и разговаря с ректора – проф. Велизара Пенчева, председателя на Общото събрание – чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и директора на дирекция „Чуждестранни студенти“ – проф. Красимир Мартев.  

По време на срещата ректорът – проф. Пенчева сподели, че международното сътрудничество е един от приоритетите на Русенския университет и добави, че през следващата академична 2018/2019 година ще започне обучение по съвместни програми с чуждестранни университети. Към момента Русенският университет няма подписани споразумения с висши училища в Кувейт, но подобен документ би дал възможност за кандидатстване по програма Еразъм+ за финансиране на мобилности на студенти и преподаватели, каза председателят на Общото събрание – чл.-кор. проф. Христо Белоев. Той припомни, че преди време е имало академично посещение в Кувейтския университет, но контактите не са продължени.

Посланик Алатики съобщи, че предстои визита на министъра на външните работи на Република България – Екатерина Захариева в Кувейт, като една от темите на разговорите ще бъде развитието на отношенията между университетите на двете държави.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета