Задържаха трима от Ветово за телефонни измами - ruse.utre.bg

Задържаха трима от Ветово за телефонни измами

26 октомври 2017, 11:08 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

Измамите са на обща стойност над 40 хил. лв.

Задържани са участници в схема за телефонни измами, съпричастни към няколко подобни престъпления - И.И. /29 г./, А.П. /28 г./ и 17-годишен. Тримата  са от Ветово, с криминално минало  и осъждани.  МВР съобщава, че успешната акция  е проведена под ръководството на ГД „Национална полиция“ и в нея са участвали служители на областните дирекции на МВР в Пловдив, Велико Търново, Плевен и Русе.  

Вчера в Павликени, непосредствено след извършена телефонна измама на 90-годишна жена от града, бил задържан 29-годишният И.И. У него служители на районното управление открили 11 800 лева, взети от жертвата, извлечение от нейна банкова сметка, както и мобилни телефони. В хода на разследването по случая е изяснено, че измамата на пенсионерката започнала от 23 октомври. Тогава от нея били взети 2200 лева, открити в А.П., който е задържан на 24 октомври, на пътя Плевен - Ловеч. При проведените оперативни действия е задържан и младежът, въвел в заблуждение жертвата.  

От полицията информират още, че са налице данни за съпричастността на тримата задържани и към други телефонни измами, извършени на териториите на няколко области в страната, основно в Северна България. Те са на обща стойност над 40 хил. лв. Работата по изясняване на престъпната им дейност продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета