Русенският университет и Министерството на туризма подписаха споразумение - ruse.utre.bg

Русенският университет и Министерството на туризма подписаха споразумение

31 октомври 2017, 16:17 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

За сътрудничество в областта на дигиталните технологии

Министърът на туризма Николина Ангелкова и ректорът на Русенския университет подписаха рамков договор за сътрудничество, в който водещ акцент е разработването и използването на съвременни технологии за визуализация на рекламата в туризма.

Резултат от това партньорство ще бъде участието на русенски студенти в първия дигитален корнер на българския щанд на световното туристическо изложение WTM в Лондон този ноември. Чрез реализацията на съвместния проект на място ще бъдат създавани и предлагани на посетителите 3D сувенири за български туристически забележителности и атракции. Сред тях са дунавските крепости, Рилският манастир, Ивановските скални църкви и много други.

Министърът на туризма поздрави академичната общност на университета с предстоящия Ден на народите будители и участва в кръгла маса на тема „Ролята на Русенския университет за развитие на иновациите в туризма“. Проектите, реализирани от екипи на висшето училище – от иновативни разработки, през дигитализация на исторически артефакти до туристически инициативи с активното участие на студенти, бяха представени на дискусията.

Пред аудиторията беше представена единната платформа с мобилно приложение I love Bulgaria, която обединява всички елементи на туристическия сектор – забележителности, места за настаняване, заведения, съпътстващи услуги и в нея са включени 100-те национални туристически обекта. Със сканиране на QR код на всеки от тях, освен информация, ще се предоставя и визуализация на 3D изображението му. Предстои в платформата за бъде интегрирана и информация от СТПД „Академик“ към Русенския университет. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините