Хелоуин парти събра деца със специални потребности в Ценово - ruse.utre.bg

Хелоуин парти събра деца със специални потребности в Ценово

01 ноември 2017, 13:13 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Ценово

В Центъра за обществена подкрепа всеки ден се провеждат различни занимания и обучения с 28 момичета и момчета

В свърталище на зли демони, духове, вещици и герои от приказки се превърнаха за няколко часа залите в Центъра за обществена подкрепа в Ценово. Децата със специални потребности се бяха маскирали и имитираха героите си за празника Хелоуин. Медицинските специалисти, педагозите, психолозите и логопедите, които работят в Центъра също влязоха в необичайни роли.

Участниците в партито разказаха историята на празника, с който маскирани гонят злите духове от домовете. На подиума излязоха деца с костюми на скелети, вещици, Спайдермен, феи, Тиквичка, Аладин. Всички участници се включиха в различни игри, подготвени от персонала. Състезанията съвсем естествено бяха съобразени с традициите на празника. Малчуганите се включиха в надпревара за най-страшен писък, танц на вещиците, бързо пиене на сок и изпълняване на желание. Победителите получиха и символични награди. Организаторите се бяха погрижили доброто настроение да не напуска Центъра за обществена подкрепа. Неусетно в много танци, смях и закачки преминаха няколко часа от хелоуин партито. По време на целия празник високият градус на настроение се поддържаше от клоуна Слави, който успя да разсмее и развесели дори и най-сериозните.

В Центъра за обществена подкрепа всеки ден се провеждат различни занимания и обучения с 28 момичета и момчета от различни населени места на община Ценово. В институцията вече има посещения на деца и от съседни общиниКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета