Зам.-кметът Карапчански поздрави Русенския университет - ruse.utre.bg

Зам.-кметът Карапчански поздрави Русенския университет

08 ноември 2017, 09:39 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

    Стоилов: Чрез Вас се обръщам и към студентите с пожелание за усърдност, амбиция и оптимизъм в овладяване на знанията и уменията, които дават самочувствие и увереност

  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Кметът Стоилов изпрати поздравителен адрес

В Канев център се състоя тържествено събрание, посветено на Деня на Русенския университет, който отбелязва 72 години от основаването си. Сред присъстващите бяха зам.-кметът по европейско развитие в Община Русе д-р Страхил Карапчански, председателят на ОбС-Русе чл.-кор. проф. Христо Белоев, заместник- областният управител на Област Русе Валентин Колев, народните представители Пенчо Милков и Георги Стоилов, началникът на РУО - Русе – Росица Георгиева и други.

Д-р Карапчански отправи приветствия към аудиторията и връчи на ректора на РУ „Ангел Кънчев“ проф. д-р Велизара Пенчева поздравителен адрес от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, в който се казва:

„Приемете благопожеланията ми за много здраве и сили, за да реализирате плановете си и да запазите ентусиазма, на който се крепят многобройните Ви успехи.

На преподавателите пожелавам да продължават да предават своята любов към науката на студентите.

Чрез Вас се обръщам и към студентите с пожелание за усърдност, амбиция и оптимизъм в овладяване на знанията и уменията, които дават самочувствие и увереност на младите лидери на страната ни.“

На събитието бе отличен 90-годишният проф. Иван Неделчев с грамота и златна значка за изключителни си заслуги и принос в развитието на университета. Единадесет преподаватели, навършили 65 години получиха благодарствени грамоти от ректора, а двама доктори на науките и още тридесет, защитили образователна и научна степен „доктор“ през годината, получиха дипломите си. Председателят на ОбС-Русе чл.-кор. проф. Христо Белоев връчи награди от фондацията на концерна Claas на трима инженери-бакалаври. Студенти, докторанти и отбори на Русенския университет, защитили достойно името му на национални и международни състезания и олимпиади, бяха отличени от проф. Пенчева.

 

 

.

 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета