Регионален исторически музей – Русе кани татковци с деца - ruse.utre.bg

Регионален исторически музей – Русе кани татковци с деца

11 ноември 2017, 11:00 | Русе утре
  • Снимка:
    РИМ

В събота Къща музей „Баба Тонка“ и Римска крепост „Сексагинта Приста“ очакват малки посетители и техните татковци .

През целия съботен ден Къща музей „Баба Тонка“ и Римска крепост „Сексагинта Приста“ ще очакват своите малки посетители и техните татковци. Те ще имат възможност да се включат в познавателна игра, разработена от музеен педагог. Децата ще търсят различни експонати в посочените обекти. Любопитните откриватели ще бъдат подпомогнати от предварително изготвени въпроси, имащи за цел да улеснят и насочат участниците към съответния предмет. За всички, които приключат успешно своето търсене, са подготвени изненади.

 

Освен занимателен характер, съботната инициатива има и образователна насоченост. Тя цели да приобщи децата към музейните пространства, да разкаже по забавен и подходящ за техните възприятия начин повече за личността на Баба Тонка и фамилия Обретенови, за създаването на музея и намиращите се в него експонати. Посредством метода на играта, момчетата и момичетата ще научат също повече за римското наследство в Русе и региона.

 

Децата и техните бащи или други мъже от семейството, които ги придружават, ще могат да посетят Къща музей „Баба Тонка“ и Сексагинта Приста“ на символичната цена от 1 лв. за всеки един от тях. Придружаващите ги дами ще заплащат обичайната за двата обекта входна такса

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета