ФК „Левски“ в Новград навърши 70 години - ruse.utre.bg

ФК „Левски“ в Новград навърши 70 години

13 ноември 2017, 11:27 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Ценово

    За юбилея си футболният клуб получи много подаръци – топки, състезателни екипи, вратарски мрежи, флагчета за съвременна сигнализация на игралното поле

Началото на празника бе поставено с футболна среща между ученическите отбори на Ценово и Новград

Бивши и настоящи футболисти, треньори, радетели на най-популярната игра и верни подръжници на отбора, превърнаха в истински празник 70-годишния юбилей от основаването на ФК „Левски“ в Новград. На стадиона в селото се дойдоха дори ветерани от самото учредяване на тима, който премина през немалко върхове и спадове, но с много желание, постоянна амбиция и горещата подкрепа на местното население оцеля през превратностите на времето.

Началото на празника бе поставено с футболна среща между ученическите отбори на Ценово и Новград. Малко по-късно на терена излязоха съставите на ветераните и настоящите футболисти. В знак на признателност и уважение капитаните на двата отбора пуснаха бели гълъби в небето в памет на състезателите и треньорите, които вече не са между живите. Срещата беше съпроводена с много емоции от страна на многобройната публика. Заради головото равенство в края на второто полувреме мачът завърши с дузпи. При отбелязването на единадесетметровите удари опитът и борбеността на ветераните си казаха думата и срещата приключи при резултат 4:3 в тяхна полза.

„Пожелавам на по-възрастните, вече бивши футболисти, здраве и да предават своя опит от терена на новите поколения. Считам, че чрез този спорт младежите могат да развият онези качества, които ще са им необходими в живота – амбиция за постигане на целите, независимо от трудностите, хъс за победа с участието на всички според възможностите им, дух на взаимопомощ и подкрепа“, сподели в приветствието си народният представител Светлана Ангелова. Гости на тържеството бяха кметът на община Ценово д-р Петър Петров, председателят на Общинския съвет Галина Георгиева и председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз Димитър Димитров – Кулеманса.

„Футболен клуб „Левски“ в Новград вече се е превърнал в запазена марка и емблема за спортния живот не само на нашето село, но и на община Ценово. Всички вие – настоящи и бивши футболисти и треньори, радетели за развитието на спорта и спомоществователите сте заслужили това признание през годините“, подчерта в емоционалното си слово кметът на населеното място Диана Копчева.

За юбилея си футболният клуб получи много подаръци – топки, състезателни екипи, вратарски мрежи, флагчета за съвременна  сигнализация на игралното поле. Главен организатор на футболната фиеста стана целият екип на кметството в Новград. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета