В деня на добротата беседа с деца проведоха специалисти от „Медика“ - ruse.utre.bg

В деня на добротата беседа с деца проведоха специалисти от „Медика“

14 ноември 2017, 13:02 | Русе утре
  • Снимка:
    УМБАЛ „Медика Русе“

Оборудвани с медицински шапки и маски ученици дезинфекцираха своите ръце като истински специалисти

Екип от УМБАЛ „Медика Русе“ проведе беседа с ученици от 1-ви клас от СУ „Йордан Йовков“ в клуб „Дружба“ към ОС на БЧК – Русе във връзка със Световния ден на добротата – 13-ти ноември.

Д-р Красимира Йорданова и старшата медицинска сестра Дарина Баркова от отделение по Съдова хирургия бяха топло посрещнати от малчуганите с песен за приятелството. След трогателното начало на събитието медицинският екип се представи, сподели с децата защо е важно да сме добри към другите хора и живите същества като цяло. Специалистите разкриха защо са избрали именно тези професии и как ежедневните актове на милосърдие осмислят живота им.

За да накарат децата да се превъплътят в ролята на медицински работници и да усетят чара на тези отдадени на другите професии, лекарката и медицинската сестра направиха демонстрация. Оборудвани с медицински шапки и маски ученици дезинфекцираха своите ръце като истински специалисти, преди влизане в операционна зала.

Накрая децата получиха подаръци от своите домакини. Това положително събитие със сигурност ще накара децата да се замислят, че човешкият живот и здраве са най-важното.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета