„Танцова магия“ от Ценово превзе публиката и в Патреш - ruse.utre.bg

„Танцова магия“ от Ценово превзе публиката и в Патреш

14 ноември 2017, 15:26 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Ценово

    Камелия Леонова получи специална грамота на журито за хореографията на „Ширто“

  • Снимка:
    Пресцентър Община Ценово

Танцьорите бяха удостоени с плакет и грамота за блестящото си представавяне

Изключително голямо признание получиха танцьорите от „Танцова магия“ във великотърновското село Патреш. Там се проведе третото издание на Фестивала на детското и младежко изпълнителско изкуство „Нашите деца хубави“. Изпълнителите от Ценово се представиха с три танца. Публиката, изпълнила до краен предел залата в местното читалище, горещо аплодира изпълненията на хората „Петрунино“ и „Гъмзовяна“. „За фестивала специално подготвихме и нова продукция – „Ширто“. В изпълнението са включени типично български народни инструменти и атрибути, които символизират фолклорните традиции. Още в самото начало зрителите станаха от местата си и започнаха да играят. След финалния поклон на танцьорите залата избухна в нестихващи и продължителни ръкопляскания“, не скри радостта си от успеха ръководителката на танцовата формация Камелия Леонова. Тя получи специална грамота на журито за хореографията на „Ширто“. Танцьорите от „Танцова магия“ бяха удостоени с плакет и грамота за блестящото си представавяне.

Във фестивала са участвали повече от 30 групи от цялата страна, като регламентът позволява изпълнения на всякакъв вид изкуство. Своите умения са представили както деца от детски градини, така и групи от абитуриенти.

Изпълнителите от „Танцова магия“ започват активни репетиции за коледно-новогодишния концерт, с който ще закрият изключително успешния творчески сезон.                    

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета