Зам.-шефът на мисията и първи секретар в Посолството на Израел беше в Община Русе - ruse.utre.bg

Зам.-шефът на мисията и първи секретар в Посолството на Израел беше в Община Русе

17 ноември 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

    Г-жа Амаша предложи утвърждаването на повече възможности за обмен и партньорство между общини и университети в двете страни, оценявайки Русе и РУ „Ангел Кънчев“ като отлични примери

  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Иман Амаша се срещна със зам.-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански

Заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански се срещна със заместник-ръководителя на мисията и първи секретар в Посолството на Израел в България – г-жа Иман Амаша, придружена от директора на БРИЕ доц. Мими Корнажева и университетския преподавател, политолог и учен проф. Владимир Чуков.

„Визията на Русе е да се превърне в град, обърнат с лице към река Дунав, която да бъде мост, а не граница. Градивното международно сътрудничество е изключително важно за града ни“. С тези думи д-р Карапчански  се обърна към г-жа Амаша в началото на срещата. Представяйки града, той описа и основните му приоритети за развитие, свързани със създаването на съвременна инфраструктура, модерна градска среда и крайбрежна ивица, насърчаване на местния бизнес и привличане на нови инвеститори.

Информационните технологии, туризмът, енергетиката и киберсигурността са в центъра на сътрудничеството между България и Израел. Точно това беше предпоставката г-жа Амаша да предложи утвърждаването на повече възможности за обмен и партньорство между общини и университети в двете страни, оценявайки Русе и РУ „Ангел Кънчев“ като отлични примери.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета