Областният информационен център започва информационна обиколка в общините - ruse.utre.bg

Областният информационен център започва информационна обиколка в общините

18 ноември 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Община Две могили

Тя е посветена на 10 –те години от членството на България в Европейския съюз

Областният информационен център – Русе започва традиционната си есенна информационна обиколка в общините на област Русе от 15 ноември 2017 г. Този път тя е посветена на 10 –те години от членството на България в Европейския съюз.

Във всички населени места, които експертите на центъра ще посетят, пред хора от третата възраст те ще разкажат кога, как и защо е създадена Общността, как тя функционира и защо се разширява. Възрастните хора ще бъдат запознати също с ползите от съществуването на общия ни европейски дом. 

По време на срещите извън абстрактните цифри експертите на ОИЦ-Русе ще запознаят гражданите с конкретните проекти, които са станали факт през стария програмен период и които се реализират сега от 2014 година насам в техните общини и населени места. Ще ги информират и за дейността на Областния информационен център и за услугите, от които те могат да се възползват.

 

Информационният тур на Областния информационен център ще се осъществи в 13 населени места от 8-те общини на областта. Ще започне от Ценово и ще приключи на 6ти декември в с. Ново село, община Русе. 

ОИЦ – Русе е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета