Алпинисти от България и Румъния се събират край Табачка - ruse.utre.bg

Алпинисти от България и Румъния се събират край Табачка

18 ноември 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Община Две могили

Организатор на „Катерачна среща 2017“ е клубът по катерене и алпинизъм към СТПД „Академик“

Днес и утре Университетският клуб по катерене и алпинизъм към Спортно туристическо и природозащитно дружество (СТПД) „Академик“ – Русе за втори път организира катерачна среща в района на с. Табачка. 

Очаква се в проявата да се включат голяма част от участниците в завършилото преди дни край град Костенец държавно първенство по скално катерене, където русенските „академици“ Иван Илиев и Иван Богданов се класираха в челната десятка от общо 37 състезатели. Организаторите предвиждат да има и масирано участие на румънски катерачи.

Почитателите на скалното катерене ще се съревновават с изкачвания по 10 изцяло новоекипирани маршрута в два от секторите за катерене след селото - сектор C „Среден“ и сектор D „Бой на охлюви“.

Маршрутите са екипирани в последните две години и са подготвени основно от възпитаници на Русенския университет и техни приятели - Иван Богданов, Иван Илиев, Делян Петров, Николай Анастасов, Момчил Молнар, Александър Карчински. Участие има и доайенът Йонко Владимиров от ТД „Приста“-Русе, който през последните 30 години е трасирал и екипирал десетки маршрути край с. Табачка. 

Катерачна среща „Табачка 2017“ е част от  проекта „Заедно за Табачка“, който се изпълнява от СТПД „Академик“, кметското наместничество на с. Табачка и Русенския университет „Ангел Кънчев“, с подкрепата на Програма „VIVACOM Регионален грант“.  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета