Прокуратурата в Русе даде на съд хулиган за обиди и телесна повреда на полицай - ruse.utre.bg

Прокуратурата в Русе даде на съд хулиган за обиди и телесна повреда на полицай

19 ноември 2017, 11:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

Велизар най-демонстративно и без да обръща внимание на униформените , тръгнал да пресича платното за движение и казал “Ко са прайте на полицаи

Обвинението срещу Велизар Д. е за това, че на 30.07.2016 г. в гр. Русе, причинил лека телесна повреда на старши полицай в група „Охрана на обществения ред“ на Сектор „Охранителна полиция“ при Второ РУ на МВР - Русе, като телесната повреда е причинена при изпълнение на службата му – при извършени действия свързани с охрана на обществения ред. Престъпление по чл. 131,  вр. чл. 130 от НК, съобщиха от прокуратурата.

 

Той е обвинен и за това, че на 30.07.2016 г., в Русе извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място крещял и обиждал трима полицейски служители и нанесъл удари с ритници на единия полицай. Престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.

 

През нощта на 29 срещу 30.07.2016 г дежурният полицейски екип бил викан три пъти на различни места на сигнал за нарушаване на нощната тишина. И в трите случая нарушителите били обвиняемият и негов приятел, които крещели силно и пречели на хората да спят. Когато полицаите за трети път ги предупредили да не нарушават нощната тишина, обвиняемият най-демонстративно без да им обръща внимание, тръгнал да пресича платното за движение като им казал “Ко са прайте на полицаи!”, започнал да буйства, да крещи и да обижда униформените, а при задържането му нанесъл два ритника на единия полицай.

 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета