Валентин Колев участва в регионална среща „Кариера в Румъния“ - ruse.utre.bg

Валентин Колев участва в регионална среща „Кариера в Румъния“

23 ноември 2017, 13:27 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

Предвидено е провеждането на подобна среща на български компании в Румъния

Заместник- областният управител Валентин Колев участва в регионална среща  „Кариера в Румъния“. Събитието се организира от двустранната търговска камара „България – Румъния“, с активното съдействие на Областна администрация Русе, РУ „Ангел Кънчев“ и Асоциация „Еврорегион Данубиус“.

В приветственото си слово Колев отбеляза, че тази инициатива, която е плод на съвместните усилия и воля на организаторите. Изрази увереност, че участниците във форума ще вземат верните решения, ще споделят своите  възможности в областта на заетостта и пазара на труда. Колев засвидетелства отново категоричната подкрепата на държавата за провеждането на подобни начинания и в бъдеще.

В регионалната среща взеха участие още Йонел-Нинел Гаванеску, дипломатически съветник в Посолството на Румъния в Република България, Ивайло Маринов, първи секретар и търговско аташе към Посолството на Република България в Румъния, ректорът на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева, изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“  Лили Ганчева и президентът на Двустранната търговска камара България – Румъния Дору Драгомир.  

Целта инициативата е осъществяване на контакт между потенциални кандидати за работа от област Русе и компании, ситуирани в Румъния. Те търсят професионално подготвени кадри, които да се присъединят към техните екипи.

Предвидено е провеждането на подобна среща на български компании в Румъния.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Дунав