Румънски фирми предлагат работа на българи на кариерен форум в университета - ruse.utre.bg

Румънски фирми предлагат работа на българи на кариерен форум в университета

23 ноември 2017, 13:44 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Различният икономически профил на регионите от двете страни на Дунав няма да повлияе негативно на фирмите

Русенският университет е домакин и съорганизатор на регионалната среща „Кариера в Румъния“. Събитието бе организирано от двустранната търговска камара България – Румъния и има за цел да привлече вниманието на млади професионалисти – вече завършили бакалаври и магистри или студенти, на които предстои дипломиране, към работни места в румънски фирми. Повече от 15 различни позиции за работа са обявили фирмите-участници, като за част от тях има възможност за работа и от дома.

 

На събитието присъстваха заместник- областният управител Валентин Колев, ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева, Нинел Гаванеску – представител на посолството на Румъния в България, Ивайло Маринов – първи секретар и търговски аташе към българското посолство в Букурещ, Лили Ганчева – изпълнителен директор на Асоциация Еврорегион Данубис, Дору Драгомир – президент на Двустранната търговска камара България – Румъния. 

В Русенския университет получават образование специалисти в много широк спектър от специалности, а близостта с Румъния е възможност, която трябва да се използва и от фирмите, и от хората, които търсят работа, каза на откриването ректорът проф. Пенчева. Различният икономически профил на регионите от двете страни на Дунав няма да повлияе негативно на фирмите, търсещи персонал, а напротив – те могат да си бъдат взаимно полезни, добави проф. Пенчева.

 

Президентът на Двустранната търговска камара България- Румъния – Дору Драгомир съобщи, че предстои провеждането на подобно събитие в Румъния, на което български предприемачи ще предлагат работа на местни специалисти.

 

 



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета