Неправоспособен шофьор е осъден за даване на подкуп на полицай - ruse.utre.bg

Неправоспособен шофьор е осъден за даване на подкуп на полицай

25 ноември 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Районен съд Русе

По бързо производство Окръжна прокуратура – Русе

Неправоспособен шофьор дал подкуп на полицай е осъден на бързо производство на Окръжна прокуратура – Русе. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимият се призна за виновен и прие за верни фактите изложени в обвинителния акт. За това деяние е осъден на шест месеца лишаване от свобода при общ режим и глоба в размер на 200 лева. 

Станчо И. е осъден за това, че на 03.11.2017 г. в гр. Русе, дал дар – банкнота от 10 лева и две банкноти от 20 лева, общо 50 лева на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – старши полицай при 02 РУ на ОДМВР – Русе, за да не извърши действие по служба – да състави акт за установяване на административно нарушение по ЗДП. Престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304 НК.

 

Обвиняемият бил правоспособен водач, но от 2014 г., когато му било отнето Свидетелство за управление на МПС, поради изтичане на всички контролни точки е неправоспособен да управлява МПС. 

На 03.11.2017 г., обвиняемият без да носи в себе си свидетелство за управление на МПС и без да е правоспособен водач, управлявал лек автомобил „Опел Омега“ в гр. Русе, където бил спрян за проверка от полицейски служител. Обвиняемият обяснил, че си е забравил книжката и че се извинява за неудобната ситуация. Полицейският служител му казал, че ще извърши справка. Тогава обвиняемият заявил, че имал желание да почерпи и да не му бъде съставен акт. Полицаят категорично отказал на предложението на обвиняемия и извикал на място екип на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Русе за вземане на отношение по случая. През това време обвиняемият отишъл до спрения си автомобил, след което се върнал при полицейския служител, който се намирал в служебния полицейски автомобил и пуснал през отворения прозорец на предната дясна врата на автомобила сгънати три банкноти, като казал «мисля, че ще оправим положение, ще останеш доволен“.

 

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета