Спектакъл „Детство мое“ с ученици от СУ „Възраждане“ - ruse.utre.bg

Спектакъл „Детство мое“ с ученици от СУ „Възраждане“

25 ноември 2017, 10:00 | Русе утре
  • Снимка:
    СУ „Възраждане“

Посветен на 28-мата годишнина от приемането на Женевската конвенция за правата на детето

Учениците от ІІІ „а” клас на СУ „Възраждане”, съвместно със Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето – област Русе, участваха в спектакъл, наречен „Детство мое”.

В празничното събитие, посветено на 28-мата годишнина от приемането на Женевската конвенция за правата на детето, бяха приложени неформални методи на обучение, използвани в училището при работата по европейския проект “SUPEER! – Science. Utility. Practice. Experiment. Exploration. Result.” на програма „Еразъм+“.

Учениците показаха пред публиката, че правата на децата не са само теоретична материя, а те самите са навлезли в същността на правата на детето и тяхното приложение в живота. С помощта на техните учители – класния ръководител госпожа Лозана Узунова и учителя ЦДО Полина Димитрова, те разказаха как точно си представят тези права. С помощта на стихчета и много детски песнички, които са посветени на темата, разведриха гостите и ги заразиха с невероятно настроение. Показаха и артистизъм в различни сериозни и весели драматизации на приказки на различни народи и разкази от български автори, изиграни от тях, и дори танцуваха на любими популярни хитове.

В тържествената атмосфера децата показаха вдъхновение и въпреки вълнението, изявиха готовност да продължат да показват съпричастност към болките и страданията на други деца, чиито права биват нарушавани.

 

Успешно беше прилагането на дейности и идеи от международният проект “SUPEER! – Science. Utility. Practice. Experiment. Exploration. Result.”, при който се съчетават науката с практиката, експериментът с ползата. Това провокира интереса у децата и в бъдеще да работят по такава методика, при която успешно се съчетават формални с неформални методи в образователната среда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета