Светлана Ангелова поздрави читалището в Пиперково за 90 годишнината - ruse.utre.bg

Светлана Ангелова поздрави читалището в Пиперково за 90 годишнината

25 ноември 2017, 09:59 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

В знак на благодарност за приноса към читалището кметът Бисерка Апостолова връчи почетни плакети

90 години не са никак малко. Това са десетилетия на творческа, сърцата дейност в полза на обществото на поколения жители на село Пиперково. Те не са щадили сили и средства за запазване духовността и културата в това населено място, каза тази вечер народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова, която поздрави читалищното ръководство, бивши и настоящи читалищни дейци, самодейци, жители и много гости по повод 90 години от създаването на Народно читалище „П. Р. Славейков“ в село Пиперково /Община Ценово/.

Заедно с кмета на Пиперково преди дни сбъднахме една ваша мечта – да имате обновена сграда на читалището. Вие заслужавате това, добави тя в присъствието на председателя на Общински съвет – Ценово Галина Георгиева, общински съветници, кмета на Ценово д-р Петър Петров, Бисерка Апостолова – кмет на Пиперково и др.

Радвам се, че именно в тази сграда при отлични условия ще продължите да поддържате огъня на българския дух, запален преди 90 години. Нека да запазим този родолюбив български дух и занапред, като го предадем на младите хора тук, за да пребъде България, подчерта в словото си народният представител.

В знак на благодарност за приноса им към развитието на читалището кметът Бисерка Апостолова връчи почетни плакети на народния представител от ГЕРБ, председателя на Общинския съвет и кмета на Община Ценово. Със специални грамоти бяха удостоени бивши и настоящи читалищни деятели.

Ангелова направи дарение от книги за читалищната библиотека.

Честването продължи с голям концерт, в който се включиха местните женска и мъжка певческа група, танцова формация „Луди – млади“ – Ценово и др.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините