„Съюз на младите юристи“ – Русе и Държавна агенция за закрила на детето с обща кампания - ruse.utre.bg

„Съюз на младите юристи“ – Русе и Държавна агенция за закрила на детето с обща кампания

26 ноември 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

„Насилието не е решението, а проблемът“

В Юридическия факултет на Русенски университет “Ангел Кънчев” председателят на „Съюз на младите юристи“ – клон Русе – Пламена Господинова, и секретарят на Клона – Хрисиела Димитрова, откриха кампанията „Насилието не е рашението, а проблемът“.

 

Официални гости на събитието бяха:

– Доктор Невена Русева – разследващ полицай в ОД на МВР – Русе, преподавател по две дисциплини в Юридическия факултет на Русенски университет „Ангел Кънчев“ – криминалистика и съдебни експертизи

– Психологът Мая Христова – служител в Института по психология на МВР с месторабота ОД на МВР – Русе

– Господин Траян Личев – психолог и директор на „Център за правата на децата“ – Русе

– Госпожа Валерия Николова – социален работник в Центъра

 

Доктор Невена Русева съвместно с психолога Мая Христова представиха разработката си на тема „Детето като жертва на престъпление. Тактически и психологически особености при работата с малолетни и непълнолетни свидетели“.

Господин Траян Личев – психолог и директор на „Център за правата на децата“ – Русе, и госпожа Валерия Николова – социален работник в Центъра, представиха дейността на специализираното помещение за изслушване и разпит на деца „Синя стая“, както и дейността на „Център за правата на децата“ – Русе.

 

Центърът е организиран да работи предимно с млади хора от 10 до 18 години и техните семейства. В него младежите ще бъдат посрещнати от професионален екип – психолози, юрист, арт-терапевт и инструктор по източни бойни изкуства.

 

На събранието беше представена и Националната телефонна линия за деца 116 111, създадена от Държавна агенция за закрила на детето, която предлага информиране, консултиране и помощ за деца.

 

На събитието присъстваха представители на Младежки дом – Русе, студенти по право, практикуващи юристи, клуб „Различни и равни“ към Русенски университет „Ангел Кънчев“, представители на НПО, преподаватели от Русенски университет „Ангел Кънчев“, представители на русенски училища, ученици, родители и други проявили интерес към мероприятието ни граждани на град Русе, които имаха възможност да се включат в открита дискусия по темата.

 

Като продължение на кампанията ще са последващите посещения на членовете на Съюза в русенските училища, посредством които ще имат възможността да запознаят учениците с видовете насилие и мерките за превенция.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета