Св.Ангелова: Дигитализацията ще е от основните приоритети в европредседателството - ruse.utre.bg

Св.Ангелова: Дигитализацията ще е от основните приоритети в европредседателството

28 ноември 2017, 11:26 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

Двудневния форум се организира съвместно от Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер”

Дигитализацията ще бъде един от основните приоритети по време на европредседателството на България през 2018 година. Тя е от особена важност за развитието на нашата икономика и тези на държавите от ЕС, поради което се налага да гарантираме със законодателни промени още по – добра защита на гражданите, каза в Пловдив организационният секретар на Жени ГЕРБ България и народен представител от ГЕРБ Светлана Ангелова. Тя е модератор на започналата днес конференция за дигитална сигурност и култура, културно-историческо наследство и дигитализация.

По думите й,  Пловдив е прекрасен пример за това какви са предимствата да дигитализираш своето културно-историческо наследство, като примерът му се следва и от други градове у нас, сред които е Русе.

В рамките на събитието европейският комисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел направи специално обръщение към присъстващите, представено от Ирена Соколова, като отбеляза: „Вярвам във вашия потенциал да бъдете движещата сила на инициативите, които Европейската комисия предложи за постигане на функциониращ цифров единен пазар.

Двудневния форум се организира съвместно от Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер”, гост-лектори са зам. – председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Лиляна Павлова, министърът на културата Боил Банов, Явор Колев - началник "Трансгранични престъпления" в ГДБОП, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, ръководителят на бюрото на Фондация „Конрад Аденауер” в България Торстен Гайслер и Председателят на ЕНП Жени Дорис Пак.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините