РЗИ – Русе с инициативи по повод 1 декември – Световен ден за борба с HIV/СПИН - ruse.utre.bg

РЗИ – Русе с инициативи по повод 1 декември – Световен ден за борба с HIV/СПИН

30 ноември 2017, 11:31 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

На 1.12. в СУ „Възраждане” учениците ще представят презентации по актуалната тема

Ежегодно на 1-ви декември отбелязваме Световният ден на СПИН. РЗИ-Русе в партньорство с Община Русе, БЧК, РУ,,А.Кънчев”, Сдружение „Център Динамика”, Сдружение ,,Здравеопазване и превенция на хора в риск”, МОЛ Русе, училища, медии и други, отбелязва този ден с кампания под мотото „Моето здраве е мое право!” В рамките на кампанията, която продължава от 1-ви ноември до 1-ви декември, ще бъдат проведени множество инициативи – разпространение на тематични образователни материали, здравнопросветни лекции, беседи, ММП, тематични музикални и др. ученически мероприятия, където младите хора са инициатори по темата СПИН; предоставяне на презервативи.

 

На 17.11.2017 г. от 11:30 ч. в ПАГ „Гео Милев” гр.Русе бе отбелязан Световният ден на СПИН с изнесена акция на КАБКИС за безплатно и анонимно изследване за ХИВ и предоставяне на информационни материали и презервативи; музикални програми, информационни табла, колажи, ММП.

 

На 1.12. г. в СУ „Възраждане” учениците ще представят презентации по актуалната тема, ще раздават образователни материали.

 

На 01.12.2017 г. от 16:00 до 18:00 ч. в МОЛ Русе ще бъде кулминацията на кампанията с изнесена акция на КАБКИС с минутен тест за носителство на ХИВ, предоставяне на информационни материали и презервативи на посетителите на МОЛ Русе, съвместно с партньори и участието на студенти и доброволци от Клуб „Домино” към Сдружение „ Център Динамика”. Консултация с лекар дермато-венерололог.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета