Детски рисунки в Русенския университет показват равенство в различието - ruse.utre.bg

Детски рисунки в Русенския университет показват равенство в различието

01 декември 2017, 11:16 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

В конкурса участваха ученици от първи до четвърти клас от 9 училища от Русенска и Силистренска област

Повече от 40 детски рисунки подредиха членовете на общоуниверситетския студентски клуб „Различни и равни“ във фоайето на Русенския университет. Изложбата „Различни и равни“ беше открита в навечерието на 3 декември – Международен ден на хората с увреждания. Целта на конкурса е да се покаже, че въпреки различията (културни, физически, възрастови, социални, етнически, религиозни, полови, психически и т.н.) всички сме равни и можем да живеем в хармония.

 

В конкурса участваха ученици от първи до четвърти клас от 9 училища от Русенска и Силистренска област и от Центъра за обществена подкрепа към Каритас в Русе. По регламент всяка организация може да представи не повече от 5 картини. 

 

Тази година възрастта за участие в конкурса се «качи», а границите му се разшириха. Миналата година свои творби представиха деца от предучилищна възраст от детските градини на гр. Русе. В настоящото издание участваха ученици от началния курс, а в следващото ще рисуват ученици от V до VIII клас.   

 

Първи донесоха рисунките на своите ученици преподаватели от ОУ „Н.Й.Вапцаров“ и НУ „П.Р.Славейков“ от град Бяла. Картини са създали ученици от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, гр. Русе, ОУ „Хр. Смирненски“, кв. Долапите, ОУ „Братя Миладинови“ и ОУ „Иван Вазов“ в Русе. Ресурсният учител Радосвета Колчева  представи рисунки на деца от  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Ряхово, общ. Сливо поле и от ОУ „Отец Паисий “, гр. Мартен. Деца от Центъра за обществена подкрепа „Том Сойер“ към Каритас в Русе и от Обединено училище „Иван Вазов“, с. Зафирово, обл. Силистра също показват своите произведения. Най-малкият участник тази година е 4-годишната Дея Петрова.

 

Конкурсът няма състезателен характер и всички участници получиха грамоти за своето участие. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета