Губернатор Григоров на националния празник на Румъния - ruse.utre.bg

Губернатор Григоров на националния празник на Румъния

01 декември 2017, 15:36 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

Областна управа и Община Русе положиха цвета пред Паметника на героите

Областният управител на Област Русе Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев участваха в празничното честване в Гюргево по случай националния празник на Румъния – 1 декември.

Началото на тържествата беше дадено пред Паметника на героите в двора на Църквата на героите, където беше отслужена заупокойна молитва. Областният управител заедно с председателя на Окръжен съвет Гюргево Мариан Мина положи венец и цветя пред паметника. Сред официалните гости бяха заместник-кметът по хуманитарни дейности на община Русе Иван Григоров и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

Приветствия към гюргевчани и гостите на града отправиха кметът на Гюргево  Николае Барбу, председателят на Окръжения съвет  Мариан Мина и префектът на окръга Нина Кришу.

Тържествената програма продължи с военен парад под съпровода на Духовия оркестър при културен дом „Йон Виня“. В парада се включиха структурите на местната полиция, жандармерията, червения кръст, гранична полиция, пожарна и др.

Шествието приключи с участието на много млади хора, които носеха 89 метрово национално знаме на Румъния.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Дунав