Урок на тема „Сексуалното насилие над деца“ в СУ „Възраждане“ – Русе - ruse.utre.bg

Урок на тема „Сексуалното насилие над деца“ в СУ „Възраждане“ – Русе

03 декември 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    СУ“Възраждане“

    СУ“Възраждане“ се проведе -беседа на тема „Сексуалното насилие над деца“, обсъдиха и насилието в интернет пространството. В открития урок взеха участие ученици от 7а клас с класен ръководител Марияна Цвяткова, 7б клас класен ръководител Зорница Василева и ученици от 11б клас с класен ръководител Цветелина Радева. Ученичката Милена Петкова от 11 б клас, която е заместник-представител за област Русе на Съвета на децата към ДАЗД, представи темата

Учениците изгледаха подходящи видео клипове по темата

В  СУ“Възраждане“ се проведе -беседа на тема „Сексуалното насилие над деца“, обсъдиха и  насилието в интернет пространството.

В открития урок взеха участие ученици от 7а клас с класен ръководител Марияна Цвяткова, 7б клас класен ръководител Зорница Василева и ученици от 11б клас с класен ръководител Цветелина Радева.

Ученичката Милена Петкова от 11 б клас, която е заместник-представител за област Русе на Съвета на децата към ДАЗД, представи темата по много интригуващ и завладяващ начин. Тя насочи вниманието на присъстващите към съществуващото насилие – физическо,психически,сексуално. Учениците изгледаха подходящи видео клипове по темата, изслушаха с внимание разказа на Милена за безопасно общуване в мрежите ,за опасностите и предизвикателствата, които биха могли да срещнат в пространството на глобалната мрежа.

За учениците от 7а клас беседата беше много ползотворна. Децата с нетърпение очакват следващата среща с Милена, за да могат да разговарят свободно на различни актуални теми.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета