Седмица на предприемачеството в СУ „Възраждане“ - ruse.utre.bg

Седмица на предприемачеството в СУ „Възраждане“

03 декември 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    СУ „Възраждане“

Ученици от СУ”Възраждане” взеха участие в иновационния лагер, организиран от ПМГ ”Баба Тонка” и РУ ”Ангел Кънчев”

За пореден път ученици учениците от СУ ”Възраждане” взеха участие в Световната седмица на предприемачеството през периода 13-19.11.2017г., инициатива на Джуниър Ачийвмънт-България.

Учениците от 9Б участваха в състезание заедно със СУ „Възраждане“ и Центъра по предприемачество на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Състезанието откриха  Цветелина Радева – преподавател в СУ „Възраждане“, д-р Ирина Костадинова и доц. д-р Калоян Стоянов – представители на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Надпреварата  протече под формата на уъркшоп. Учениците изготвиха презентация или доклад върху една от 17-те цели за устойчиво развитие на ООН и дадоха възможно решение на проблема. Всички участници в VI-тия иновационен лагер, проведен през Световната седмица на предприемачеството, получиха сертификати и подаръци, осигурени от Факултет „Бизнес и мениджмънт“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Открит урок с ученици от 11Б клас и Цветелина Радева на тема „Какво е предприемач”. Учениците бяха запознати с това какви качества трябва да притежава един предприемач за да бъде поставен под категория „добър”.

Лекция на Вихрен Ганев, софтуерен инженер, стартиращ ИТ-предприемач и ментор към Startup Factory. Той разказа на учениците какво е да си предприемач и през какви трудности трябва да преминеш за да стигнеш до категория „Добър предприемач”.

Учениците от V а, б,в клас на СУ „Възраждане“под ръководството на г-жа Наталия Петрова се включиха в Световната седмица на предприемачеството. Учеха се да планират своите идеи и да работят в екип. Всеки екип трябваше да избере проект и да го изработи с подходящи материали. Съставен беше план за работа и се спазваха етапите при създаване на технически обекти. Оценяването на готовите макети завърши с изложба в кабинета по Технологии и предприемачество.

Ученици от СУ”Възраждане” взеха участие в иновационния лагер, организиран от ПМГ ”Баба Тонка” и РУ ”Ангел Кънчев”. Участваха Клаудия Димитрова от 10Б клас, Милена Петкова и Венцеслав Златев от 11Б клас, Мария Симеонова и Росица Неделчева 11Б клас.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета