Тържествено поставят къщичка- библиотека - ruse.utre.bg

Тържествено поставят къщичка- библиотека

04 декември 2017, 10:14 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Къщичките – библиотеки ще предоставят възможност на учениците и учителите да обменят книги

На 6 декември 2017 година от 11:30 часа в СУ „ Йордан Йовков“ ще има тържество за  поставяне на къщичка-библиотека в училището.

Идеята за къщички – библиотеки в училищата е на русенския клуб „Мечтание“. Тя се реализира по проект, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Проектът предвижда изработването и монтирането на общо 15 къщички-библиотеки до края на 2018 година, които да са част отестетиката на училищните дворове.

Две от къщичките са монтирани в двора на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ по една – в МГ „Баба Тонка“, ОУ „Любен Каравелов, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Йордан Йовков“. Още две къщички трябва да бъдат монтирани до края на годината и в СУЕЕ „Свети Константин – Кирил Философ“.

Къщичките – библиотеки ще предоставят възможност на учениците и учителите да обменят книги. Всеки, който прояви желание да си вземе безвъзмездно книга от библиотеката,ще може да направи това само ако остави друга на нейно място. Целта на проекта е насърчаване на четенето сред младите хора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета