Русенските полицаи удариха нелегална търговия на стоки - ruse.utre.bg
Alternative Media Group

Русенските полицаи удариха нелегална търговия на стоки

07 декември 2017, 15:26 | Русе утре
  • Снимка:
    ОД МВР Русе

    В хода на операцията са проверени различни търговски обекти, при което е установено голямо количество стоки - часовници и конфекция, брандирани с различни, известни търговски марки

Според експертите, иззетото количество стоки, при спазване на закона, би достигнало обща стойност над 860 000 лева

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Русе проведоха специализирана полицейска операция за нелегално разпространение в търговската мрежа на стоки, обект на изключителното право на известни търговски марки, без съгласието на правопритежателите. Действията на органите на реда са реализирани на 5 декември на територията на град Русе. В хода на операцията са проверени различни търговски обекти, при което е установено голямо количество стоки -  часовници и конфекция, брандирани с различни, известни търговски марки. Артикулите са били нелегално разпространявани от търговците, без нужните документи за произход и без съгласието на носителите на изключителното право. Според експертите, иззетото количество стоки, при спазване на закона, би достигнало обща стойност над 860 000 лева.

Установените нарушения на закона са документирани от органите на разследването в ОДМВР – Русе, като са образувани 4 досъдебни производства. Дознанията са за престъпление по чл.172б от НК и се водят под наблюдението на Русенска районна прокуратура.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета