Русенски деца с награди от международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ - ruse.utre.bg

Русенски деца с награди от международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

09 декември 2017, 10:00 | Русе утре
  • Снимка:
    ОД МВР Русе

Той бе посветен на Международния ден на доброволеца – 5-и декември

Цветомир Иванов от Детска градина „Слънце“ – Русе спечели поощрителна награда, а Петя Димитрова от Общински детски център за култура и изкуство зае трето място в тазгодишното издание на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Той бе посветен на Международния ден на доброволеца – 5-и декември. Във всяка от категориите отличията бяха присъдени в три възрастови групи. До заключителния национален етап достигнаха творбите на над 480 деца. С предметни награди и грамоти бяха наградени 35 млади творци от цялата страна. Тържествената церемония бе придружена от празничен концерт, изнесен от възпитаници на художествените групи от Националния дворец на децата.

Гости на тържеството бяха зам. министрите на вътрешните работи и на образованието Стефан Балабанов и Таня Михайлова, зам.-председателят на ДАБ Лиляна Станкова – Пройчева, гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, старши комисар Асен Игнатов, зам. директор на ГДПБЗН, старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР, служители на ГДПБЗН и СДПБЗН, педагози, директори на училища, участници и родители.

Съорганизатори на конкурса са ГДПБЗН – МВР, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата. Победителите в тазгодишното издание на конкурса са излъчени от жури под председателството на Страхил Ненов от Националната художествена академия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета