Русенци с награди от конкурса „Млад Благотворител“ - ruse.utre.bg

Русенци с награди от конкурса „Млад Благотворител“

10 декември 2017, 10:00 | Русе утре
  • Снимка:
    ПМГ „Баба Тонка“

Проектът им ще бъде финансиран с 2000 лв.

В деня на доброволците фондация „Благотворител“ връчи наградите „Млад Благотворител“  за втора година. Победителите са ученици от Русе и Велики Преслав.

Труден беше изборът сред всички смислени проекти на ученици от цялата страна. С тази тежка и отговорна задача се зае журито – Красимира Величкова – директор на Български дарителски форум, Надя Обретенова – водещ на новините по Българска национална телевизия, Ксавие Марсенак – президент на „Телъс Интърнешенъл Юръп“.

„Скоро роботите ще бъдат важна част от живота ни и е важно всички деца да имат достъп и да разбират новите технологии. А и те могат да им помагат в ученето по лесен и забавен начин“. Това е вдъхновило Мария, Цвети и техните съученици от клуба по роботика при ПМГ „Баба Тонка“, град Русе да участват в конкурса. Те спечелиха първа награда и проектът им ще бъде финансиран с 2000 лв. През тази учебна година ще изработят и програмират робот, който да е в подкрепа на децата със специални образователни потребности от друго училище в града. Роботът ще им помага да учат цветове, цифри и други неща, които понякога са предизвикателство за тях.

Второто място в конкурса е за не по-малко достойната идея на ученици от Професионална техническа гимназия „Симеон Велики“, град Велики Преслав. Техният проект ще бъде финансиран с 1000 лв. от Телъс Интърнешенъл Юръп. Учениците се изправят срещу проблем, който засяга всички ни – нарастващата агресия и гняв, които се усещат осезаемо в училище. Те ще оборудват стая, в която учениците да „заключват“ гнева си. Ще има съоръжения за освобождаване на негативната енергия, като същевременно ще слушат успокояваща музика.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета