Пламен Нунев награди победителите в Коледния турнир на ДФК „Дракончета" - ruse.utre.bg

Пламен Нунев награди победителите в Коледния турнир на ДФК „Дракончета"

10 декември 2017, 15:02 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

    Програмата за развитие на футбола, наречена „Дракончета“ стартира през есента на 2015 г

  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

Тимът на детска градина „Чучулига“ спечели турнира

Народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев награди днес тима на детска градина „Чучулига“, които спечелиха третото издание на Коледния турнир на ДФК „Дракончета“. Депутатът връчи купата на капитана, а имаше и специални предметни награди от организаторите. Второ място в мини – футболната лига преди коледните и новогодишните празници заеха момчетата от детска градина „Здравец“.

Награждаването стана в присъствието на Председателя на Управителния съвет на ФК "Дунав" Русе д-р Симеон Симеонов, Ивайло Петков - член на Управителния съвет и изпълнителен директор на ФК "Дунав" Русе и др.

Над 200 деца от 14 детски градини, в които амбициозният проект развива футбол, се включиха в надпреварата.

Програмата за развитие на футбола, наречена „Дракончета“ стартира през есента на 2015 г., като благодарение на нея възпитаници на детски и учебни заведения в Русе се занимават активно с футбол под ръководството на специалисти. Изградени бяха и специални игрища.

Целта е да се постави широка основа, която да позволи на ФК „Дунав“ да има по-сериозен поглед върху повече деца в града. Така „Дракончета“ работи изцяло за представителния фитболен клуб на Русе, където най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на неговите специалисти и да получат поле за изява на по-високо ниво.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета