Коледно тържество за чуждестранните студенти от Русенския университет - ruse.utre.bg

Коледно тържество за чуждестранните студенти от Русенския университет

15 декември 2017, 13:16 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Обучаващите се във висшето училище чуждестранни граждани са над 300 от 21 държави

Тази година Дирекция „Чуждестранни студенти“ организира тържество по случай един от най-хубавите зимни празници – Коледа. Домакини ще бъдат членовете на ректорското ръководство, а гости – чуждестранните студенти, техните преподаватели и приятелите им от Студентския съвет.  Празникът ще се състои на 15 декември 2017 г. /петък/ от 14.00 часа в зала 2.203 на Русенския университет.

На тържеството ще присъстват както студенти, дошли за пръв път в България, така и техни колеги, които вече чувстват русенската Алма Матер като свой втори дом. Традиционните срещите по случай различни празници събират чуждестранните студенти с идеята те да се запознаят с българскаите обичаи, да бъдат заедно, да усетят духа на академичната общност на Русенския университет и да поддържат жива връзката помежду си.

Обучаващите се във висшето училище чуждестранни граждани са над 300 от 21 държави. През тази учебна година са приети студенти от Гърция, Индия, Кипър, Кралство Нидерландия, Нигерия, Молдова, Турция, Украйна, Пакистан. В Подготвителния езиков курс в момента са 11 чуждестранни граждани, а останалите приети очакват входна виза за България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета