Светлините на коледната елха грейнаха и в Новград - ruse.utre.bg

Светлините на коледната елха грейнаха и в Новград

17 декември 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Децата пуснаха своите писма с коледни желания в пощенската кутия на добрия старец

Коледният дух изцяло завладя и жителите на Новград. В центъра на селото тържествено бяха запалени светлините на коледното дърво. Церемонията се организира за втора поредна година и за да споделят празничното настроение дойдоха почти всички жители на населеното място. Заедно с децата около елхата в очакване на Дядо Коледа бяха джуджетата Работливка и Мързеливко. С много песни и танци те посрещнаха белобрадия старец, който стриктно спази разписанието по пътя към послушните малчугани. Песните и стиховете на учениците от ОУ „Алеко Константинов“ внесоха допълнителен емоционален  градус в навечерието на големия християнски празник. За коледния си танц изпълнителите от „Shake the World“ с ръководител Деси Пламенова получиха бурни аплодисменти.

Децата от Новград пуснаха своите писма с коледни желания в пощенската кутия на добрия старец. Деси Пламенова се обърна към Дядо Коледа с послание за здраве, щастие, мир и любов по света, подписано от жителите на Новград. Той обеща, че ще го разпространи до всички хора с добри и щедри сърца, за да се сбъднат пожеланията в най-кратки срокове. По повод настъпването на коледните и новогодишните празници поздрав към новградчани отправи и кметът на селото Диана Копчева.

Под светлините на грейналата елха тържеството продължи с много танци, песни и веселие. Не само децата, но и много възрастни си направиха снимка за спомен с Дядо Коледа и джуджетата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета