Коледен базар в ОУ „Любен Каравелов“ - ruse.utre.bg

Коледен базар в ОУ „Любен Каравелов“

18 декември 2017, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Събраните средства, по инициатива на Ученическия съвет, ще послужат за обогатяване на материалната база

По традиция, в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово, в училището се организира коледен базар. Тази година той ще е под надслов „На Коледа стават чудеса“ и ще се открие на 18 декември, понеделник, от 17:30 часа във фоайето на училището. Събраните средства, по инициатива на Ученическия съвет, ще послужат за обогатяване на материалната база на училището, както и за подкрепа на деца в нужда.

Дали воля на своята сръчност, фантазия и талант, децата изработиха различни коледни аксесоари: декорации за елха, сувенири, коледни картички, сурвакници, лакомства и още куп невероятни неща. С изключително въображение и креативност сръчните детски ръце са превърнали обикновени наглед неща в уникални изделия, които не само носят много красота, уют и коледно настроение, но и могат да са перфектния подарък за любимите ни хора.

В реализирането на коледните проекти, учениците не са сами - до тях е семейството: мама, баба, татко, батко… Изработването на експонатите за част от семействата е и ритуал. В часовете с учителите, децата обсъждат идеите и заедно ги превръщат в реалност. Подготовката за Коледния базар е прекрасната коледна суетня, която поражда желание да сътвориш, да дариш, да зарадваш!

Екипът учители, заедно със семействата, не залагат на  Коледния базар  само като финансова подкрепа, а на възпитаването на човечност и състрадание.

Надяваме се да бъдете с нас, да споделите празника ни и да подкрепите инициативата ни, защото заедно можем да направим света по-добър.

Ние, каравеловци, вярваме, че Коледа е време за чудеса и сбъднати желания! Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета