Проект „Новите гласове на Европа“ - ruse.utre.bg

Проект „Новите гласове на Европа“

21 декември 2017, 15:46 | Русе утре
  • Снимка:
    РУО Русе

СУЕЕ беше домакин на учители и ученици от 5 европейски държави

В навечерието на Коледните празници от 11-ти до 17-ти декември 2017 г., СУЕЕ беше домакин на учители и ученици от 5 европейски държави – Германия, Италия, Швеция, Норвегия, Франция – партньори в междуучилищен проект по програма Еразъм+ – “Новите гласове на Европа”, договор номер – 2017-1-DE03-KA219-035704_3. Темата на срещата в България беше “Националната политика и реакции във връзка с бежанската и мигрантска криза в Европа”.

 

Гостите участваха в различни дейности и културни събития, подготвени от екипа на проекта в състав – Веселка Тодорова (координатор), Виктория Белева, Владимир Дачев, Десислава Бойчева и Биляна Илиева. Кулминацията на програмата беше подготвената и проведена изключително професионално симулация на заседание на Европейския парламент. Учениците изразяваха на парламентарно представените партии и групи, предлагаха и гласуваха резолюции и препоръки, свързани с темата.

 

Чуждестранните гости бяха изключително впечатлени от знанията, политическата култура и езикова подготовка на българските ученици.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета