Руската общност отпразнува Руската Нова година - ruse.utre.bg

Руската общност отпразнува Руската Нова година

14 януари 2018, 10:17 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Кметът Стоилов изпрати поздравителен адрес

Снощи, в ресторанта на хотел „Дунав“, руските граждани, които живеят в Русе спазиха традицията да се съберат за новогодишно тържество. Заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева поздрави руската общност от името на кмета Пламен Стоилов, по повод отбелязването на Руската Нова година. На събитието присъстваха още председателят на Общински съвет Русе проф. Христо Белоев, Марина Сергунина - аташе на Генералното консулство на Русия в Русе, директорът на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ Добромира Николова, организаторът на тържеството – председателят на Руския клуб Маша Станчева.

Кръстева пожела на присъстващите здраве, щастие и успехи, които да съпътстват начинанията им и да им помагат за осъществяване на нови цели през годината.

За празничното настроение допринесоха с изпълненията си младите таланти от различни школи в Русе.

Специален акцент в празненството беше тортата с 15 свещички, която беше поднесена от Маша Станчева, като по този начин тя отбеляза 15-те години, през които е председател на руския клуб в Русе. Празничната програма продължи с много песни, танци и добро настроение.

 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета