Двама майстори на спорта в СМК „Приста“ - ruse.utre.bg

Двама майстори на спорта в СМК „Приста“

15 януари 2018, 17:35 | Русе утре
  • Снимка:
    СМК „Приста“

    Двамата младежи представиха България и на Европейското първенство по Авиомоделизъм 2017 в Унгария, откъдето се завърнаха с бронзови медали

Никол Павлова и Николай Палежев бяха отличени със званията "Майстор на спорта" за постигнати резултати

На 13-ти януари в Казанлък се проведе традиционната церемония по награждаване на "Спортист на годината" 2017 на Българската федерация по авиомоделизъм, където и тази година имаше силно русенско присъствие. Младите състезатели от Спортен модел клуб "Приста" Никол Павлова и Николай Палежев бяха отличени със званията "Майстор на спорта" за остигнати резултати през изминалата година. 

16-годишният Николай Палежев се нареди на 4-то място в класирането на Федерацията, със завоювани 11 призови места през 2017 г. 6 пъти той е заставал на върха на почетната стълбица в официални състезания, 2 пъти се е класирал втори и 3 пъти - трети. 

Никол Павлова, също на 16, е класирана на второ място в престижната класация за годината, през която спечели 10 състезания, 3 пъти стигна до второто място и 4 пъти се нареди трета. Само ден по-рано талантливата русенка получи отличието "Спортист на годината" в категория "Приложни спортове" на Община Русе. С тези си отличия Никол се изкачи до 6-то място в света при юношите в акробатичния клас. 

Двамата младежи представиха България и на Европейското първенство по Авиомоделизъм 2017 в Унгария, откъдето се завърнаха с бронзови медали. 

В момента и двамата съчетават училищните си задължения с интензивна подготовка за настоящата състезателна година, през която акцент ще бъде Световното първенство във Франция през юли.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета