Светлана Ангелова поздрави жителите на Николово за Бабинден - ruse.utre.bg

Светлана Ангелова поздрави жителите на Николово за Бабинден

21 януари 2018, 14:44 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

20-килограмова фото торта, подарък от кмета Мария Генова, увенча края на празника

Народният представител от ГЕРБ Русе Светлана Ангелова участва в честване на Бабинден вчера и днес. Над 130 жени от село Николово честваха Деня на родилната помощ с песни и хора. Събитието вчера бе организирано кметството в о Николово, а днес  от общинската структура на Жени ГЕРБ в Русе и от Българска асоциация на пенсионерите – Област Русе,

„Изключително ми е приятно, че в навечерието на този празник вие спазвате традицията и аз имам възможността да участвам в празненството. Този празник е повод да изкажа своята благодарност към всички акушери и гинеколози, помагали в трудния и същевременно щастлив момент на раждането, защото всяка от нас е била майка, а някои вече и баби“, каза народният представител.

Ангелова пожела здраве, щастие, да възпитават новите поколения в българския дух и насърчи младите жени да раждат повече деца.

Събитието продължи с много песни и танци до късно през нощта. Проведоха се и няколко игри с подобаващо за празника съдържание. Игрите и томболата донесоха награди на участниците и късметлиите. 20-килограмова фото торта, подарък от кмета Мария Генова, увенча края на празника. 

Тази сутрин честването започна на голямата чешма в селото с ритуално измиване на ръцете на дългогодишната лекарка д-р Наталия Зартова от млади жени. 

То продължи с шествие до пенсионерския клуб, където местните самодейци представиха танци и песни, свързани с Бабинден.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета