Меморандум подписа университетът с Националната компания за индустриални зони - ruse.utre.bg

Меморандум подписа университетът с Националната компания за индустриални зони

25 януари 2018, 10:54 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

    Русенският университет ще предоставя информация за броя завършващи студенти по специалности и тези които търсят работа

Ще има и лекции от страна на предприемачите от индустриалните зони пред студентите

Ръководствата на Русенския университет и „Национална компания индустриални зони” ЕАД подписаха меморандум за партньорство. Ректорът на висшето училище – проф. Велизара Пенчева и изпълнителният директор на НКИЗ  Антоанета Барес положиха подписи под документа, с който се определят параметрите на сътрудничество.

От една страна, Националната компания ще популяризира възможностите за стажове и свободни работни места във фирми, функциониращи на територията на индустриалните зони, ръководени от нея, а от друга – Русенският университет ще предоставя информация за броя завършващи студенти по специалности и тези които търсят работа. Това би помогнало на потенциалните инвеститори да се ориентират в избора на подходящо местоположение, в което да изградят бизнеса си. Ще има лекции от страна на предприемачите от индустриалните зони пред студентите, а бизнесът ще използва преподавателския опит в оптимизирането на процесите.

При подписването на документа присъстваха  Надя Стефанова, експерт „Програми и проекти“ в отдел „Маркетинг и инвестиции“ в НКИЗ и членовете на академичното ръководство на Русенския университет.

Проектът “Fast-tracking Success” има за цел да осигури условия за ускорено професионално изграждане на младите специалисти, които излизат от университетите чрез предоставяне на възможности за стажове и постоянна заетост в чуждестранни компании в зоните от портфолиото на „Национална компания индустриални зони“. Параметрите на сътрудничество между компанията и университетите предвиждат двустранен обмен на информация в подкрепа на процеса по осигуряване на необходимите на инвеститора кадри.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета