Посрещнаха стажанти в Областна управа - ruse.utre.bg

Посрещнаха стажанти в Областна управа

05 февруари 2018, 13:32 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

Преслава Предова и Борислав Николов са одобрени след конкурс и ще работят като младши юрисконсулти 9 месеца

Областният управител на област Русе  Галин Григоров и неговият екип посрещнаха двама младежи по програма „Старт на кариерата“. Григоров ги приветства, че се избрали за първо работно място Областна управа Русе и ги увери, че ще работят по реални казуси и в сплотен колектив. Той подчерта, че участието им в настоящата програма е важно, защото ще развият професионални компетенции и трудови навици. Той пожела на младите юристи да постигат  набелязаните цели.

Новите колеги Преслава Предова и Борислав Николов са  одобрени след конкурс и  ще работят като младши юрисконсулти 9 месеца. И двамата са магистри по право от Русенския университет, Преслава е завършила средното си образование в СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“, а Борислав е възпитаник на Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“.

Основната цел на Програмата е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи, като по този начин се улесни прехода между образование и заетост.

От 2008 г. Областна администрация Русе всяка година назначава младежи по Национална програма „Старт на кариерата“.

Инициативата дава възможност да се осигури работа в публичната администрация на младежи до 29 години с висше образование, съгласно Националния план за действие по заетостта през 2018 г. и е финансирана със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета