Губернаторът: Забавянето на магистралата Русе- Търново ще донесе десетки жертви и стотици катастрофи - ruse.utre.bg

Губернаторът: Забавянето на магистралата Русе- Търново ще донесе десетки жертви и стотици катастрофи

12 февруари 2018, 15:48 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

    От тези 25 обжалвания няма нито едно спечелено дело от жалващите се, каза областният управител

От 50 проекта с национално значение 25 са обжалвани, което е допринесло за общо около 35 години забавяне на изграждането на инфраструктурата

Областният управител на област Русе Галин Григоров участва в предаването „Местно време“ по БНТ 2. Темата е двете жалби в Министерството на околната среда и водите – от физическо лице и от неправителствена организация, които ще забавят началото строителството на магистралата Русе – Велико Търново. Важно е да се отбележи, че водещият Роман Сушков събира за първи път експерти от различни области с цел детайлен поглед върху единната кауза, свързана с изграждането на автомагистрала между градовете Русе и Велико Търново.

Участие в предаването взеха още народният представител Искрен Веселинов, адвокатът Анатоли Казаков – съпредседател на Партия „Зелените” в Русе и член на Националния съвет на партията, и доц. д-р инж.Митко Маринов – автоексперт, преподавател в Русенския университет и дългогодишен ръководител на катедра „Транспорт”.

Областният управител потвърди, че държавата има готовност и ресурси да построи магистралата. Това е най-големият инфраструктурен проект в най-новата история за нашия регион. Бих казал, че трябва да тежи на съвестта на всички, които го спират. Това забавяне ще допринесе за още десетки жертви и стотици катастрофи, заяви Григоров.

Той даде показателен пример за всички, които говорят, че България се забавя в инфраструктурно отношение. За последните години от 50 проекта с национално значение 25 са обжалвани, което е допринесло за общо около 35 години забавяне на изграждането на инфраструктурата. От тези 25 обжалвания няма нито едно спечелено дело от жалващите се, каза областният управител на област Русе.

Във всяко едно населено място бяха проведени обществени обсъждания и всички имаха възможност да изложат мненията си. Навсякъде с ентусиазъм бе посрещано изграждането на магистрала наблизо. Знам колко щастливи бяха например Ценово и Свищов, че най-сетне районът им ще се събуди и че инвестициите ще имат достъп до него, поясни Галин Григоров.

Той допълни, че знае добре и за недоволствата на русенските градове Бяла и на Две могили, че магистралата ще минава малко по-встрани от тях. Но това се компенсира от самите пътни възли, които ще бъдат изградени към магистралата. Те ще дадат по-добри възможности за всички населени места, уточни областният управител.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета