Община Русе участва във форума "Туризъм и икономически растеж" - ruse.utre.bg

Община Русе участва във форума "Туризъм и икономически растеж"

13 февруари 2018, 15:16 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Форумът се фокусира върху туристическата индустрия като устойчив фактор за икономически растеж, регионална интеграция и мир

Директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов и представители на общинското предприятие участват днес във форума "Туризъм и икономически растеж" в рамките на Българското председателството на Съвета на Европейския съюз. 

Срещата на високо ниво на министрите на туризма на държавите-членки на ЕС "Туризъм и икономически растеж" се провежда днес в Националния дворец на културата. В нея се включиха Николина Ангелкова - министър на туризма, Елжбета Биенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и малки и средни предприятия, Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН. 

Форумът се фокусира върху туристическата индустрия като устойчив фактор за икономически растеж, регионална интеграция и мир. Участниците разглеждат развитието на споделената икономика и развитието на регулаторните политики на ЕС, свързани с туризма. Специално внимание бе  обърнато на „свързаността“ като фактор, позволяващ разширяването на отношенията между хората и нейното положително въздействие върху балканския регион.  Участниците имаха възможност да споделят и кратки истории за успеха по отношение на туристически проекти в съответните си страни.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета