Две гимназии са партньори Административния съд в образователна програма - ruse.utre.bg

Две гимназии са партньори Административния съд в образователна програма

14 февруари 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Административен съд Русе

АС – Русе ще се включи в програмата на ВСС и МОН „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”

И през тази учебна година Административен съд – Русе ще се включи активно в Образователната програма на ВСС и МОН „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. В тазгодишната кампания съдът ще си партнира с две русенски гимназии – Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и Профилирана английска гимназия „Гео Милев“.

Цикълът от лекции, който съдът ще реализира до края на втория учебен срок, започва  в четвъртък, 15.02.2018 г., с ученици от ПГИУ „Елиас Канети“. Началото на кампанията е в 10.30 ч. с посещение в съдебно заседание, а малко по-късно срещата с учениците ще продължи в Тържествената зала на съда с лекция на съдия Вилиана Върбанова за особеностите на административното правосъдие.

В рамките на миналогодишната кампания съдът осъществи срещи със 135 десетокласници от 5 специалности на гимназията. След финализиране на дейностите по изпълнение на Програмата съдът връчи дарение от правна литература за училищната библиотека и 135 екземпляра на Конституцията на Република България, предоставени от ВСС за участниците в проекта.

В средата на декември 2017 г. трима съдии от Административен съд – Русе и съдебен служител получиха служебна благодарност от Висшия съдебен съвет за участието си в Програмата. Персоналните грамоти бяха присъдени във връзка с удостояването на ВСС със специалната награда на конкурса „Кристални везни на правосъдието“ на Съвета на Европа, състоял се в Шотландия в края на октомври 2017 г. За проявен висок професионализъм и компетентност в реализирането на Програмата бяха отличени председателят на Административен съд – Русе Диан Василев, магистратите Вилиана Върбанова и Ина Райчева, както и съдебният служител „Връзки с обществеността“ Ваня Янева.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините